Ans Hoeksma

Het vilten heb ik van mijn moeder geleerd heeft vele jaren met enthousiasme gevilt. Door een allergie kon ik slechts toekijken en zien hoe zij van plukjes wol prachtige viltwerken maakte. Gelukkig werd mijn allergie minder en hebben we nog anderhalf jaar samen kunnen vilten. Een periode die zeer waardevol voor mij is. Na de eerste aanvraag van het vilten die ik van mijn moeder heb mogen leren, heb ik mij verder verdiept in de viltkunst door diverse viltopleidingen te volgen.

Ik heb bij Bodyflower in Ommen 2 jaar diverse geleerd zoals werken met mallen, nunovilten, driedimensionaal, daarna heb ik bij Het Kleine Atelier in Franeker mij verdiept in ragfijn vilten, keien, verwerken van gegevens, foto’s in vilt.

Toch wilde ik me nog niet verder in de viltkunst verdiepen en heb me daarom aangemeld bij de Dutch Felt Academy (DFA) in Baard om nog meer theoretische en technische kennis over het vilten te verkrijgen. Diverse nieuwe technieken heb ik mijn eigen gemaakt tijdens deze 2 jaar durende opleiding. In oktober 2019 heb ik de DFA-opleiding afgerond met een troostwerk en mag ik mij “viltartiest” noemen.

Voordat ik volledig op het vilten heb gericht heb ik als gediplomeerd Activiteiten Begeleiding uitgevoerd.

In mijn Viltatelier heb ik hier nog dagelijks profijt van.

Daarnaast heb ik 10 jaar geleden de 4 jarige opleiding Kleine Tiki, Kunstzinnig dynamisch Coaching, gevolgd. Ook de hier opgedane kennis is erg waardevol tijdens het ontstaanproces van een Troostwerk.

Nu ben ik dagelijks te vinden in mijn eigen Viltatelier bij mij aan huis in Nuenen