Troostrijke Herinnering

Troostwerk

Soms zijn er momenten in iemands leven die zo heftig zijn dat er behoefte is aan troost. Een luisterend oor of een arm om iemand heen is niet altijd concreet genoeg. Van vilt kan ik een Troostrijke Herinnering creëren. Viltwerk is zacht van structuur. Allerlei vormen, kleuren en betekenisvolle voorwerpen aan het vilt toe voegen kan zeer troostend zijn. Voor nu en voor later.

Ook kunnen we samen een troostwerk maken, Na één of meerdere gesprekken werken we hier samen aan. Dat kan een troostdeken zijn, troost-kunstwerk of een ander troostwerk. De verhalen, herinneringen en de persoonlijke materialen die in een werkstuk gebruikt en verwerkt worden, geeft veel troost en blijkt telkens weer voor opdrachtgever en ook voor mij een unieke reis.

Baarkleed of Lijkwade

Een baarkleed van lijkwade van vilt is heerlijk zacht. Dit kan de situatie van nabestaanden misschien wat helpen verzachten.

Ik wil mensen graag begeleiden bij het maken van een baarkleed of lijkwade. Ik vind het belangrijk om een ​​kleed te maken dat bij de wensen van een persoon aansluit, daarom het persoonlijk contact.

Het maken van een kleed kan op verschillende manieren. Nadat we voldoende informatie hebben uitgewisseld, ga ik voor u aan de slag. Of u maakt het zelf, of in een groep, waarbij ik u begeleid/help in het maakproces.

Het maken van een kleed kan op verschillende manieren. Nadat we voldoende informatie en materiaal hebben uitgewisseld, ga ik voor u aan de slag. Of u maakt het zelf, of in een groep, waarbij ik u uiteraard begeleid/help in het maakproces.

Duurzaam

 De baarkleden en lijkwades die ik maak voor een natuurlijke uitvaart zijn van 100 procent wol gevilt. Gekleurde wol is dan geverfd met natuurlijke kleurstoffen. Andere materialen die in het kleed verwerkt kunnen worden, zijn volledige natuurlijk. Te denken valt aan linnen, hennep, bamboe.  Zijde stoffen pas ik soms ook toe. Door dit materiaal gebruik zijn de kleden volledig duurzaam.